Anbud

«Det blir nå enklere for offentlige etater å gjøre innkjøp. Det blir også enklere for særlig små og mellomstore bedrifter å delta i konkurransene.»

Næringsminister Monica Mæland (H), Enklere anskaffelsesregler, pressemelding, 18.08.2016

Offentlige vs private anbud

Private anbud omfatter alt fra store innkjøp i privateide bedrifter til mindre oppdrag, f.eks. oppussing av bad i private husstander (ref. mittanbud.no, o.l.). Vilkårene i private anbudskonkurranser blir satt av oppdragsgiver alene – de er ikke styrt av lover og regler på samme måte som offentlige anbud.

 

De offentlige anbudene blir styrt av et offentlig regelverk. Når staten, fylker, kommuner, eller offentlige etater skal kjøpe varer eller tjenester til en verdi over et visst beløp, en såkalt terskelverdi, sier loven at innkjøpet må kunngjøres som en anbudskonkurranse. Private leverandører kan delta i konkurransen om å få tildelt oppdraget.

 

Dersom din bedrift ønsker å delta i konkurransen om offentlige oppdrag, vil du erfare at søk etter relevante offentlige anbud på nettet ofte er svært tidkrevende. Oppdragene er kategorisert etter egne bransjekoder (CPV) og de ikke alltid like lett å “matche” mot egen virksomhet/bransje.

 

Derfor har Proff.no utviklet en egen anbudsvarslingsvarslingstjeneste. Som Proff-kunde har du muligheten for å bli varslet om alle offentlige anbud som retter seg mot din bransje og/eller virksomhet. Varslingen sendes ut pr e-post ca kl 08.00 dagen etter at anbudkonkurransen er kunngjort.

 

Ønsker du mer informasjon om Proff anbudsvarsling, legg igjen din kontaktinformasjon i skjemaet nederst på denne siden, så tar en av våre konsulenter kontakt med deg.

 

Hva er CPV-koder?

CPV er en forkortelse for Common Procurement Vocabulary. CPV består av 9-sifrede koder, som er felles for hele EU/EØS, samt en beskrivelse. Formålet med CPV er å standardisere betegnelsene som oppdragsgiverne bruker til å beskrive gjenstanden i kontrakter. Det finnes nærmere 9500 ulike CPV-koder for å dekke alle typer oppdrag. Proff har laget en kobling mellom vår vanlige bransjeinndeling og alle relevante CPV-koder. Som Proff-kunde behøver du derfor ikke bry deg med CPV. Vi sørger for at du automatisk blir varslet om alle relevante oppdrag.


Vil du vite mer om hva Proff® kan tilby din bedrift?

Ønsker du å bli Proff-kunde nå, eller vil du høre mer om hva vi kan gjøre for din bedrift?

Fyll ut og send skjemaet til høyre, og vi kontakter deg for en uforpliktende prat.